Wednesday, 12 June 2013

;)

*buat lawatan secara terhomat dekat darft box tadi. tetiba jumpa post ni. post ni dah berzaman dah. tapi tak ingat bila. rasanya dari zaman batu lagi kot. rasanya lah. rasanya. hmm. ni tetime zaman sedih mengada-ngada dulu ni. sekarang dah tak dah. saya okay sebab saya dah besar. *tetiba keluar tagline calsium pulak kan* maaf. hihihi. tahun 2011 kalau tak silap post ni. (U_U*) tapi apa-apa pun pesanan pihak penaja setiap apa yang berlaku mesti ada hikmah dari Nya. MESTI ! sebab Allah lebih tau apa yang terbaik untuk hambaNya. :)

tersenyumlahh hati yg b'sedih ..
saat kite menempuhi 0nak n duri dunia ..
derita sekaly sekale m'cuit hati ..
hati remuk menangis xhenti ..
kesedihan terus menerus b'semadi d'dasar hati ..
ketika itu sabar pun sudah xd'kenali lagi ..
dalam terharu ..........
airmata tumpah juga ..
wahai hamba ilahi ..
begitulahh kehidupan d'dunia ..
kita xkan sesekaly dpt m'jgke ..
ape yg ALLAH aturkan utk kite ..
adakalanya kite t'sangat gembira ..
adakalanya kite t'sangat kecewe ..
namun ...........
jangan risau manusia ALLAH itu Tuhan kite ..
Tuhan yg maha luas kasih sayangnya ..
percayalah ..
ALLAH xkan mnduga hambaNya kecuali untuk melihat hambaNya tersenyum di sana , tertawa di sana , b'bahagya d'sana ..
insyaALLAH di syurga ..
yg mngalir di bwahny sungai-sungai yg mendamaikan jiwa ..
0h indahny !
di dalam hati manusia ada kekusutan dan xkan t'urai kecuali menerima kehendak ALLAH s.w.t ..
wahai hamba ALLAH ..
jgn b'sedih , krn anda telah melalui kesedihan itu kelmarin dan ia sama sekaly tidak m'bery sebarang manfaat pun pada kees0kan harinya ..
kesedihan demi kesedihan ..
bakal m'buat anda terperuk dlam keputusan


buat sahabat, farah fatin. jangan sedih-sedih lagi ya. be strong dear ! like what I told you before, if you need a shoulder to cry on, i'll be there for you. I may not be able to remove your sadness. but, I will be a good listener. so, smile ya babe! saranghae ! ❤ :)

2 comments:

  1. salam...blog walking...already done follow ur blog...=)
    http://ctamanaqim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Jom Up kan follower
    http://husnamichi.blogspot.com/2013/07/segment-up-follower.html

    ReplyDelete