Wednesday, 12 June 2013

;)

*buat lawatan secara terhomat dekat darft box tadi. tetiba jumpa post ni. post ni dah berzaman dah. tapi tak ingat bila. rasanya dari zaman batu lagi kot. rasanya lah. rasanya. hmm. ni tetime zaman sedih mengada-ngada dulu ni. sekarang dah tak dah. saya okay sebab saya dah besar. *tetiba keluar tagline calsium pulak kan* maaf. hihihi. tahun 2011 kalau tak silap post ni. (U_U*) tapi apa-apa pun pesanan pihak penaja setiap apa yang berlaku mesti ada hikmah dari Nya. MESTI ! sebab Allah lebih tau apa yang terbaik untuk hambaNya. :)

tersenyumlahh hati yg b'sedih ..
saat kite menempuhi 0nak n duri dunia ..
derita sekaly sekale m'cuit hati ..
hati remuk menangis xhenti ..
kesedihan terus menerus b'semadi d'dasar hati ..
ketika itu sabar pun sudah xd'kenali lagi ..
dalam terharu ..........
airmata tumpah juga ..
wahai hamba ilahi ..
begitulahh kehidupan d'dunia ..
kita xkan sesekaly dpt m'jgke ..
ape yg ALLAH aturkan utk kite ..
adakalanya kite t'sangat gembira ..
adakalanya kite t'sangat kecewe ..
namun ...........
jangan risau manusia ALLAH itu Tuhan kite ..
Tuhan yg maha luas kasih sayangnya ..
percayalah ..
ALLAH xkan mnduga hambaNya kecuali untuk melihat hambaNya tersenyum di sana , tertawa di sana , b'bahagya d'sana ..
insyaALLAH di syurga ..
yg mngalir di bwahny sungai-sungai yg mendamaikan jiwa ..
0h indahny !
di dalam hati manusia ada kekusutan dan xkan t'urai kecuali menerima kehendak ALLAH s.w.t ..
wahai hamba ALLAH ..
jgn b'sedih , krn anda telah melalui kesedihan itu kelmarin dan ia sama sekaly tidak m'bery sebarang manfaat pun pada kees0kan harinya ..
kesedihan demi kesedihan ..
bakal m'buat anda terperuk dlam keputusan


buat sahabat, farah fatin. jangan sedih-sedih lagi ya. be strong dear ! like what I told you before, if you need a shoulder to cry on, i'll be there for you. I may not be able to remove your sadness. but, I will be a good listener. so, smile ya babe! saranghae ! ❤ :)

Tuesday, 4 June 2013

Ouhh, Rupanyaaaaaaa...

         cuti cuti malaysia ni apa lagi yang boleh saya buat kalau bukan merepek dekat cik blog ni. padahal banyak lagi kerja yang lebih bermanfaat lagi berfaedah lagi berkualiti yang boleh dibuat kan? saje je pilih untuk merapu-rapu tapi takdela sampai jadi ikan kerapu untuk meluangkan masa yang berlalu macam ditiup-tiup angin monsun yang entah dari mana datangnya. 
start daripada hari first cuti sem saya mula sampai la hari ni memacam benda yang jadi. yang baik, yang menghappykan hati, yang sedih, yang buruk, yang menyampah dan semualah 'yang yang' yang terlibat datang bagaikan diuli-uli menjadi satu adunan. mudah-mudahan tak ada lah perkara yang tak diinginkan jadi. dan mudah-mudahan jugak kita semua ni sentiasa berada di bawah lindungan rahmatNya.
cakap pasal benda yang buruk tak berapa nak buruk ni kan. teringat al-kisah bukan unta di padang pasir tapi perihal bau bangkai yang menharumkan satu rumah dan yang seisi dengannya. cemana jadi? cemni jadinya. kami satu family baru je lepas balik dari bercuti semalam. sebelum sampai rumah memasing dah berangan-angan sampai tinggal kenangan bila sampai je rumah terus nak restkan badan. nak tidur cecukup la kononnya. sekali.......bila sampai je rumah. bukak je pintu rumah semua dah terdiam bau apa la pulak yang busuk sangat ni. bau tu jangan cakap la. rasanya kalau hidung ni boleh bercakap terus dy mintak resign daripada terus berkhidmat rasanya sebab tak tahan nak hidu bau tu lagi. bau busuk tu rasanya macam lori sampah parking kejap kat dalam rumah. boleh bayang tak cemana busuknya? (u_u) rupanya bau tu datang dari peti sejuk sebab plug peti sejuk tu off. eh, siapa punya kerja la kan yang tutup plug ni sesedap rasa. semua pelik. siasat punya siasat ala-ala detective conan rupanya ayah punya kerja. hai la ayahhh. haha. habis semua ikan, daging dan segala macam benda yang membekukan diri dalam peti sejuk tu semua busuk. apa lagi daripada angan-angan nak rehat terus tukar jadi kenangan yang memenatkan sebab kena kemas satu rumah. hihi. bau tu pekat sangat. sampai rasa nak aje mandikan rumah ni dengan febreze 7 hari 7 malam. tak pun sumbat dalam washing machine kasi spinkan sekali. pesanan daripada pihak penaja sebelum bercuti check dulu apa-apa yang patut sebelum tinggalkan rumah ya. :)

apesal nampak macam kurang ketinggian ni? (T_T*)


selamat petang dan semoga hidup kita sentiasa diberkatiNya. ameen. inshaa Allah. :)



Monday, 27 May 2013

1 Conteng 2 Conteng 3 Conteng ~


assalamualaikum. salam sejahtera. anneyong haseyo. hello. moshi moshi. holla. dan yang seadik beradik dengan perkataan-perkataan yang tertera di atas. 
cuti semester. yes ! sekarang sy sedang berbahagia cuti semester selama 3 bulan sementara tunggu result semester 3 haritu. risau. yes ! sy risau. risau dengan result yang bakal menyusul. mudah-mudahan result yang datang tu nanti adalah result yang baik. ameen. inshaa Allah khendakNya. 
hidup ni memang tak kan pernah lekang dengan pelbagai dugaan. cuma tulaaa. kita ni sebagai manusia kenalah cuba untuk menangani dugaan tu dengan cara yang bijak. cara macam manusia. bukan sebaliknya ya readers ? :)  inshaa Allah tak ada apa yang mustahil bila Allah sentiasa ada dengan kita. 
sy juga memohon seribu kemaafan kekalau apa yang sy conteng dekat blog ni ade mengguris hati memane pihak. maklum la. sy ni sekadar memenuhi masa yang terluang lagi terbuang ni dengan coret corat dekat blog ini. lagi satu, seribu kemaafan juga kekalau ade yang berpendapat blog sy ni hanyalah coretan yang sia-sia tanpa perkongsian sebarang ataupun sedikit ilmu. lagi satu, *tak tau lah dah berapa banyak kali lagi satu ni* 
maaf jugaklah kalau ape yang sy ceconteng dekat blog ni ade mengundang rasa menyampah yang berbakul-bakul dari pihak tertentu. tapikan, blog nikan sy yang punya. rasanya, ikut suka hati sy yang riang ria raya la nak conteng apa pun kan? hihihi. *tak tau la apa yang dimerepekkan kat sini* *sila menyampah beramai-ramai* 

*tumpang lalu...*


selingan ya selingan. hihi. maaf lah kalau entri kali ni memang mengundang rasa menyampah yang berguni-guni dari kalian. hihi. 
okayyy, lagi satu pesanan daripada pihak penaja, hidup ini tak selalunya indah. tengok langit sana, pun tak selalunya cerah. dan kadang-kadang suram malam tak berbintang. tapi, itulah lukisan alam yang Allah sudah aturkan untuk kita. pesanan pihak penaja yang kedua pulaaaaaaa, jauhkan diri kita daripada sweet talkers ! kalau nampak mereka-mereka ini berkeliaran kat sekitar anda silalah spray dengan shiieldtox yang terdapat di kedai-kedai berhampiran dengan anda. akhir kata, maaf yang ke sejuta kali kekalau ade yang terguris hati dengan kekata kita. apa yang baik itu dijadikan teladan dan apa yang buruk itu dibuang la jauh-jauh. kalau boleh campak kat laut kasik family jerung makan. sekian terima kasih. :) 

Sunday, 31 March 2013

Once Upon A Time....

tak tau nak update ape sebenarny kat sini. tapi, daripada terbiar langsung macam blog tak bertuan adalah lebih baik kalau sy merangkap tuan punya blog menceriakan blog sy ni yang seakan-akan tak bertuan sekarang. hmm. agak sedih bunyinye. 
okay ceritany bermula cemni, *takde angin takde ribut tetiba nak cerita kan*

once upon a time....................

cik teddy purple :)
fatin :)

:*

;)

candylicious wonderland~ 


bling bling mata jadinye.  (^_^*)


hmm..... yang ni dah kenapa?!
the end...

ni sebenarny sesi menghabiskan vaucer buku secara berjemaah dengan roommates. walaupun sebenarny, tak habis pun. sebab memasing tak tau nak beli apa. nak membazir beli benda yang merepek ni pun tak boleh jugak kan. so, adalah lebih baik kalau kami menghabiskanny di masa yang akan datang selagi vaucer ni sah lagi di memana saje anda berada. sekian untuk hari ni. terima kasih. sila datang lagi. ;)

Monday, 24 December 2012

Secoret Dua Tiga Empat Lima Coret....

lama dah rasanya tak jenguk cik belogg ni. tapi, dah lama jugak tak rasa cool blog vanilla oreo. dekat sini susah nak carik cool blog. *rasanya lah* tapi, tak tau lah kekalau ade ke kan. diri sendiri je yang tak nampak. *dah kenapa lari dari tajuk ni?*
okayy, rasanya lama sangat dah tak jenguk and tak conteng-conteng cik belogg kita ni. ke ada yang rindu nak baca kita merepek apa dekat sini? ke takda? ke cemana ni eh? mesti ada tuu. tapi, malu nak cakap kan? hikhik. takpa. kita faham you. *perasan* boleh pergi pengsan sekarang.

baby ni comel kan? memang comel. rasa nak culik je baby ni kejap. tengok, baby tu suruh senyum. so, apelagi? senyum semuaaaa. *macam ade orang nak ambik gamba pulak awak senyum ya* acelly, baby ni takda kena mengena dengan apa yang saya nak cakap ni.
baby ni just selingan yang mencomelkan hari anda mungkin? harapnye cemtulah ya. :)

ey, ey, eyyy, pejam celik pejam celik sampai tak tercelik dah ni. guess what? my semester 2 is nearing its endddddd ! merdeka ! ermm, not really merdeka. merdeka apenya kalau cuti takat 2 minggu je. lepastu, naik semester 3 pulak. yup ! final semester for my matriculationnnnnn ! :D
okay lettew kan, lepastu boleh jumpa mata hati dekat gom gom gombak. eh? salah niat dah ni. *betulkan niat balik.* okay, lepastu boleh sambung degree pulak dekat gombak sana. in shaa ALLAH.*ni niat yang sebena-benanyeeee* tapi, niat yang first tadi tu adela terselit sikit. eh? hmm. ihiks. *mengada* haha.

okaylaaa. rasanya dah terlepas sikit rindu nak conteng-conteng dekat sini. nanti lain kali boleh conteng lagi sampai semua menyampah.

salam sayang semua ! :)

Sunday, 23 September 2012

MY ❤

"when we first met, i honestly have no idea that you will be so important to me"
haa, gitu. hihi. kejap je sem 1 for 2012/2013 ni dah nak pegi membawa diri untuk mencari ketenangan mungkin? ohmaii, sahabat syurgawi *amboi* seketul, secebis, sebuah, dan sebagainye lah entry ni d'bawakan istimewa daripada celcom. eh? :/ *muka pelik* dari insan yang bernama kekasih. eh? *tampar muka sendiri* dari manusia merangkap tuan punya blogg ni.
raisa, zati, nana, alia, adawiyah, *wardah n nadia xde dlm gambar*
nana, bila tekunci at luar je "eyyy, bukak lah pintuuuu" haha.

2 sem sebilik, memang rasa macam 2 tahun sesama you. sebak rasa hati ni bila mengenangkan ada drpd kita-kita semua akan pergi meninggalkan kita-kita di sini. isk isk isk. *kesat airmata*

lahh, mengada kuasa 6 nak sesedih. at gom.. gom.. gombak nanti kan jumpa. memang lah at gombak nanti jumpa tapi maybe xsama lah ngan apa yang kita ada, rasa macam at CFS ni you.

satu je pesanan daripada penaja, kawan sampai bila-bila tau? boleh?
xnak laa nanti terserempak je tegur, dok lelambai, lelompat semua buat xkenal. memang nak kena karate sampai masuk ICU lah tu kan. haha. dah la, penat i menype you.



sayam saya :)


nak begambar at tempat xbape nak terang, ni lah hasilny. maaf nana cahaya hidayah tidak keluar pada masa ni. >,<

yang comel ni wardah merangkap kaq dah kami :)

cik pengawas yang biru tu aisyah n meghah jambu tu nadia merangkap kekyaa kami :)
so, sorry sebab d'setiap gambar ada si nurul hidayah ni. >,<

akhir kalam, uhibbukum fillah ya habibi.............. :')

Sunday, 2 September 2012

Welcome Back........

fuhh ! fuhh ! fuhh ! fuhhhhhhhhh ! *tiup habuk dekat blogg* lama tinggalkan blogg. habis madu sepah kau buang ye hidayah. eh? apa kena mengena? *muka menyampah dgn diri sendiri* d'sebabkan blogg dah b'sawang d'sini dan d'sana dan juga d'situ. finally, jari ni rajin jugak nak menaip sepatah dua patah entry.

okay, setelah 3 hari cuti, hari ni sampai ke penghujung cuti. so, hidayah please stop b'vacation with your wishful thinking. semua yg d'berangankan sepanjang cuti pergi bagaikan d'tiup angin yg sepoi sepoi bahasany. esok, isnin. isnin maknany dah start class mcm biasa dan semuanya akan jadi seperti biasa? *dah start merepek*
lepastu, mula lah busy b'dating sepanjang masa dgn esaimen, presentation, quiz dan sebagainy.


okay, sesiapa boleh jelaskan kenapa si hidayah ni makin "berisi" ---> nama lain bagi gemuk. ramai yg menegur. bukan sorang dua. tapi, hmm. bilanganny xt'kira dgn jari ni. perubahan ni sgt lah menyedihkan. sampaikan drive nak masuk parit pun, orang cakap sebab gemuk. hai lah hidayah. kau kena diet ni tau. tapi, bila b'depan dgn makanan xdapat nak d'elakkan lagi. nampakny makanan lebih menarik b'banding diet. *kau dah lari dari topik asal ni daya* >,< okay, baru t'sedar dari lari topik.

   *terus b'lari dan b'kejaran untuk balik semula ke topik asal* hope, semua urusan d'permudahkan olehNya. jadi student ni memang kena work hard sikit kan? so, chill ya rakyat jelata yg d'kasihi. fighting ! xD

akhir kata, doakanlah kejayaan saya d'dunia dan akhirat. may ALLAH bless us ya :)

salam sayang,